"Вярно куче - Аватар"/ песен-послание на Орхан Мурад и Кристиана Кирилова от "New Voices" за Деня на незрящите

На 13 ноември светът отбелязва Международния ден на незрящите и Световния ден на добротата.

Двата дни са съвместени на една дата не случайно, защото са свързани по между си. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри хора винаги изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се.

Международният ден на слепите хора е обявен от ООН през 1946 г. за 13 ноември - рождената дата на френския благородник Валентин Аюи, който полага основите за световното обучение на слепите и основава в Париж първия в света интернат за слепи.

Заслугата за въвеждането на белия бастун като отличителен белег и средство за придвижване на незрящите е на французойката Жили Дербемон и в САЩ на Джордж Бонъм. Дългият бял бастун е изобретение на военния психолог Ричард Хувър през 1943 г.

В днешния ден Музикална школа "New Voices" Търговище представя съвместната авторска песен-послание на възпитаничката си  Кристиана Кирилова от гр. Велико Търново и известният певец Орхан Мурад!

Песента е посветена на Кучето-водач на незрящи хора, добро, вярно и игриво, най-добрия приятел на човека. Същество, което освен другар, може да преоткрие светът на незрящите....!

Криси и Орхан изпяха песента преди две години, а сега направиха и видео към нея, насладете му се и вие:

Музика: Орхан Мурад
Текст: Владимира Велинова
Режисьор на клипа: Стойо Попов
Изпълняват: Кристиана Кирилова и Орхан Мурад

Новини за New Voices