Дара Екимова се противопоставя на омразата

Дара Екимова пусна нова самостоятелна песен.

Парчето "Пробвай се" дава сериозна заявка за силно ангажиран текст и апел към проблемите на днешните тиинейджъри.

Във видеото Дара Екимова, която е и автор на текста, се превъплъщава в ролята на хейтърка. 

16-годишната певица споделя, че подрастващите са обсебени от социалните мрежи - нещо което ги кара да “мразят”, защото мислят, че другите са по-добри.

Тази илюзия се създава от самите социални мрежи, а това провокира език на омраза и агресия в училище, които оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора.

„Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в „Пробвай се”, споделя Дара във връзка с авторската си песен.

Музиката на „Пробвай се” е дело на бийтмейкъра на 2018-а Светлин Къслев, а записът е осъществен в Star Light Records. Зад камерата във видеото застава Борил Петров.

„Пробвай се” ще прозвучи на живо в Sofia Live Club на 31-и май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на Сленг, част от проекта Slang by Dara Ekimova. Премиерата на трибюта, в края на март, събра повече от 200 ценители на качествената българска музика.

Преди месец Дара осъществи революционното за България миксиране на своето изпълнение с гласа на баща си и засне видеоклип към песента „Мой свят” - една от 500-е любими песни на България. Дара Екимова участва в ремикса на другата култова песен на Сленг – „Синьо”, осъществен от Djane Monique. През септември 2018-а младата певица реализира mashup версия на песните "God Is a Woman" и "Чужди усмивки". Идеята за комбинирането на двата хита е изцяло нейна, а клипът бързо се превръща в мегахит сред онлайн аудиторията. До момента видеото има над два милиона гледания в You Tube, а хилядите последователи на Дара в социалните мрежи се надпреварват да споделят емоциите си от допира с песента.

njoy.bg